Monday, 14 April 2008

rumah baru

yeay!!!
arini happy sbb da jumpa umah nk duduk next academic year...
alhamdulillah....
hmm...
rezki...
cite dia cmni..sbtu lepas,msian york soc ade buat bbq kt rownee park kt york ni...
mse tgh2 bbq ni ade sorg makcik indon ni dtg tgo..
die excited nmpk org mlayu rmai cmtu
dia da 15 tahn dok kt york tu..
kawen ngn org UK..tp xtau yg ade rmai org mlyu kt york ni
hmm..sembang punye sembg bru tau yg husband dia ni landlord..byk rumah...
pastu tnya2,dia ada 1 umah dkt ngn univ...then tnya nk msk october blh x.pastu dia ckp boleh...happy la kitorg...td pgi view rumah tu...
hmm....best sgt sbb rumah tu memenuhi selera kami....
da suka da..pastu bodek2 ngn dia mntk kurg harga....
last2 dia bg..dr 65pound per week per person tggal 60pound...huhu..
alhamdulillah....syukur sgt...
selama ni kitorg cari rumah mst ade yg xkena...klo umah yg da suka,xbolehla plk nk msk october...kebanyakan rumah kna msk july....rugila nk bya 3 bulan buta cmtu je....
rumah ni plk,blh msk october,n harga dia pn ok...n yg plg penting,rumah dia ok..blk dia besar,perabot lengkap,siap ada garaj lg...ada laman kt blkang..blh buat bbq lg....hmm..n yg plg penting,dkt ngn univ.....n landlord yg bes......embak nany nama bini dia.dia mmg excitedla jmpa org mlayu ni..da lama xckp indon katanya.....hmm..ak pn,da lama x speaking indon...hehe....patu chriss(husband nany) ckp nk soh aja anak dia maths.so dpt kerja part time...bes jgk...tp xtaula bila start kan.....hmm...nk tgk umah tu???tggu bln 10 nnt yea...ak cite psl umah baru....da siap2 berangan da ni...da chop2 blk da....hehe.....
hmm...tu aje...igt nk smbg psl cite kt tulip park tu...nntla...hehe....excited da jumpa umah....hehe....tu aje....babai

4 comments:

prankster_blossom said...

mai..nape x dpt post?

maisarahmanas said...

post ape tiqah?

Anonymous said...

Dik,

Tahniah dpr umah sewa..gaya bunyi mcm susah jer nk cari umah sewa kt york ni...

abis klu yg bwk family dr M'sia buat postgrad kt situ..senang ker nk dpt umah sewa off-campus?
Apa choice lain yg ada slain campus hse?

brapa expectation rental rate for 3-bedrooms nowadays?

Deposit berapa bulan..?

tk. bg respon.

~da' w@n N OnLy said...

mana gmbar umah 2??nak tgk..hoho
=P