Saturday, 17 November 2007

why choose york?

mm actually ak pn xtau nape ak choose york ni..b4 ni jarang sgt org malaysia choose tuk pgi ke york sbb ade byk rumors2 xelok psl york ni..ak rasela..n most of people lbeh selesa nk pgi tpt yg ade org msia..actually mse nk pilih 6 univ utk msk dlm ucas tu(cm UPU la kat msia) ak cm kebanyakan org len gk,wat skit research...tanye2 senior..tgk2 website n etc..n ade gk alumni(senior2 kolej yg da fly)dtg kolej dlu,gtau psl univ msg2.yg ak peliknye,xde pn wakil dr univ of york.mm maka terdetikla dlm perasaan ak xbagos ke york ni??nape xde senior dr york??maka dgn itulah,ak terus membuat research dgn sndri..tgk website jla..hehe..cm tp ak xtau nape ak bce website univ of york sekali je ak tros jatoh chenta.n cm nk pgi jgak!!!nk jugak!!cm no specific reason...so ak pn tarokla dlm ucas ak.ak blh pilih 6 univ dr top 20 university kt UK.so ak pn pilihla Birmingham,bristol,newcastle,Greenwich,Liverpool,and York..mm at da same time ak pn mula keje2 mempromote kt kwn2 ak..maka adela 4org lg yg letak york as their ucas choice jgk...hehe..sonokla ak mse tuh..patu ble kne pilih firm(1st choice) n insurance(2nd choice) ak pn ltakla york as firm,n liverpool as insurance.mse nk ltak tu,puas jgkla pk.parents ak cm lg suke klo ak pilih liverpol.tp xdela plak dorg pksa.mm dipendekkan cerita,ak pn pilihla york ni as firm univ besama azira n nana n alhamdulillah kami be3dpt result yg satisfy ngn univ york nk.tp tibe2 ak mule rse semacam.btol ke ak nk pgi york ni??mm pnah jgk tedetik dlm ati ak,cm hampir nk menyesal plih york.nk tau kenapa???mm cmni,b4 fly tuh,mcm2 la briefing yg ak pgi sbg pesediaan b4 nk fly.tp stiap kali ak pgi,mst xde wakil senior dr york.bile kne bkumpul kt univ mst ak kne gabong ngn univ of leeds.then ble ak tnye seior tu psl york,mst die ckp,mm sy xsure sgtla..maka dgn itu,adela sedikit ketensionan dlm dr ak ni.cm nk mrajuk ngn york.hehe.ak lg tau byk psl univ laen dr univ of york sndr.make betambahla resah gelisah ak smpaila ke hari nk fly...sampai ble org tabye kat ayah ak,ak pgi univ mane,ayah ak pn dgn lazatnye memerli ak,mm anak sy yg sorg ni mmg plik sket,suke pilih mende plik2.dlu org sume p mrsm tepeng,dia nk p jasin,ni org suma plih liverpool la,manchester la,dia pilih york..mm maka ak pn mendiamkanla dr...haa..yg wat ak lg tensen ble org tnya,'awk nnt gi uni mane?ble ak jwb yok.then die tanye.nape pilih york?york tu firm ke?(dgn bermaksud,ak dpt univ lelong2 je).hello,york is my first choice pliss!!!hehe emo plak..mm ak resah gelisah terys membelenngu smpaila hr fly..eh da nk fly???mm smbg mse fly la plak eh..

4 comments:

~saza~ said...

stiap yg berlaku ada hikmah tersendiri..so,org rasa mai tepat dalam mmbuat kputusan..klu mai kata,xder senior kat situ..naper x mai yg cuba utk mmbina generasi 2??whos know satu hari t ramai akan ikot jejak mai ke york...gud luck mai!!huhu~

maisarahmanas said...

huh..tq2..semangat2!!

wardah said...

oh dear.....kesiannya adik sorang ni..
Student malaysia yg pegi York tak ramai dik. sebab tu tak banyak cerita sangat about york. sebab yg paling utama, sebab york takde football club yg terkenal.. hehehe..
its a nice place. peaceful and a very suitable place utk concentrate kpd study. i bet you realised that by now.
i've joined UK edu exhibition, but only once la. tercongok kat booth Uni of York. then yg selepas2 tu.. cam malas sebab takde member nak commit utk promote our university together with me. dia org sibuk la tu.. sebab smua dah berkerjaya :)

Thina said...

Good words.